Activiteiten Alanya

Activiteiten Alanya

Alanya heeft heel wat meer te bieden dan andere typische vakantieplaatsen. Vanuit de plaats Alanya kan er aan diverse activiteiten deelgenomen worden. Op deze pagina wordt een overzicht weergegeven van de meest populaire activiteiten..

Duiken

Rondom Alanya zijn diverse mooie plaatsen waar gedoken kan worden. Voor de ervaren duikers is er een mogelijkheid om duikaccesoires te huren of een duiktrip te boeken. Op vele plaatsen in Alanya is er de mogelijkheid om duikles te nemen. Boek een duiktrip en ga een dag mee op de boot en duik tussen oude zee wrakken. In Alanya zijn duiktrips goed betaalbaar. Je zult de mooiste subtropische aquarium vissen tegen komen in een prachtige blauwe zee.

Hamam

De hamam is een een Turkse gewoontje die echt de moeite waard is. Veel toeristen bezoeken de hamam tijdens een vakantie in Alanya. De hamam is een eeuwenoude turkse traditie waarbij met een speciale handschoen alle dode cellen van je huid gewreven worden. Voordat je gemasseerd wordt kun je genieten van een warm bad. De hamam zorgt ervoor dat je eerder en langer bruin wordt. In veel gevallen mogen mannen en vrouwen gezamenlijk een hamam bezoeken.

Alanya Waterpark

Nabij het centrum van Alanya bevind zich het Alanya Water Park. Dit waterpark heeft veel verschillende waterfaciliteiten voor jong en oud. Via de receptie op het hotel heb je de mogelijkheid om tickets te kopen. Je kunt dit ook ter plekke doen echter is de vraag of er nog plek vrij is. In het hoogseizoen is dit park vaak uitverkocht en dient er vooraf gereserveerd te worden. Naast verschillende soorten glijbanen en wildwaterbanen kun je hier ook wildwatervaren.

Cleopatra strand

Het Cleopatra strand ligt aan de westkant van Alanya. Dit strand wordt door veel mensen gezien als het mooiste strand in de omgeving van Alanya. In de zee rondom het Cleopatra strand zijn weinig tot geen rotsen aanwezig. Langs het strand vind je vele mogelijkheden om een ligbed te huren. In het hoogseizoen worden er op dit strand regelmatig beachparty’s gehouden. Vanuit het Cleopatra strand heb je een prachtig uitzicht op zee en de Damlatas druipsteengrotten.

Saklikent Ski Resort

Wanneer je een vakantie boekt naar Alanya denk je niet snel aan sneeuw. Toch is er een unieke mogelijkheid om honderd kilometer buiten Alanya het Beydaglari gebergte te bezoeken. In dit gebergte ligt elk jaargetijde sneeuw. In de maanden december tot en met april heb je hier zelfs de mogelijkheid om te skieeen. Tegelijkertijd kan er onderaan de berg gezwommen worden in de middenlandse zee. Dit is echt een unieke belevenis welke erg in trek is bij het toerisme.