Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Alanya

Op deze pagina worden alle populaire bezienswaardigheden in de omgeving van Alanya weergegeven.

Alanya museum

Voor de mensen die van museums houden is er in Alanya een archeologisch museum. Dit museum bestaat sinds het jaar 1967. In dit museum worden allerlei historische vondsten uit de omgeving van Alanya getoond. Naast mooie beelden vind je in dit museum ook oude goude munten. Trekpleister van dit museum is de bronzen afdelng van held Hercules uit de Grieks tijd. Dit museum heeft ook een prachtige mooie tuin met bloemen en historische graven.

Alanya kasteel

Het Alanya kasteel is een enorm groot kasteel met een grote lange muur van ruim zes kilometer. Dit hotel komt uit de tijd van Alaaddin de Keybutat. Door de ligging van dit hotel heb je een mooi uitzicht over de stad Alanya. Het kasteel is omringt met een lange muur van ruim zes kilometer. Langs deze muur bevinden zich 141 torens. Voor het toerisme is het kasteel open gesteld en kan onder andere de kerk en moskee van het kasteel bezocht worden.

Scheepswerf

De scheepswerf in Alanya is al meer dan tachtig jaar oud. Met vijf grote havens die in totaal 45 meter diep zijn. Wanneer je een excursie boekt naar de scheepswerf kom je langs de bekende Rode Toren van Alanya. Vlak daarvoor liggen kleine moskee├źn die ook behoren tot de scheepswerf. Aanrader is om deze scheepswerf in de avonduren te bezoeken. Dan is de gehele scheepswerf prachtig verlicht. De scheepswerf kan bezocht worden per boot voor tien euro.

Ataturk standbeeld

De eerste president van Alanua was Mustafa Kemal Ataturk. Deze man wordt in Alanya gezien als de stichter van de stad. Om deze redenen is ook de hoofsstraat in Alanya genoemd naar de oude president. Onder het standbeeld staat de tekst: Vrede in het land, vrede in de wereld. Het Ataturk standbeeld is erg populair onder de toeristen. Veel mensen maken een van Ataturk. Het Ataturk standbeeld is te vinden aan de oostkant van de stad, vlakbij de haven en de Mc Donalds.

Rode Toren

De Rode Toren is een bekende bezienswaardigheid welke gebouwd is in het jaar 1930. Sultan Alaaddin Keybutat heeft deze toeren gebouwd nadat hij Alanya had veroverd. De Rode Toren is een bekende bezienswaardigheid voor alle Turken. De toren is erg uniek door de achthoekige vorm die het heeft. Op de begaande grond bevind zich
een expositieruimte waar verschillende exposities gehouden worden. De Rode Toren bevind zich dichtbij de haven van Alanya.

Damlatas Grot

De Damlatas grot is een ontdekking geweest van een aantal bouwvakkers. Tijdens de bouw van de Alanya haven in het jaar 1948 werd met toeval op deze grotten gestuit. De grot staat bekend vanwege de contstante temperatuur. Zowel in de zomer als winter is de temperatuur in deze grot rond de 22 graden. Wanneer je de grot wil bezichtigen dan kan dit na 12.00 uur. Voor dit tijdstip is deze grot gereserveerd voor bezoek door astmapatienten.