Informatie Alanya

Informatie Alanya

Wanneer je op vakantie naar het buitenland gaat doe je er goed aan om je eerst te verdiepen in de vakantiebestemming om verassingen te voorkomen. Om deze redenen wordt op deze pagina belangrijke informatie over Alanya weergegeven.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en Turkije bedraagt 1 uur. Wanneer je vliegt vanuit Nederland naar Turkije dien je detijd een uur terug te zetten.

Taal

In Turkije is de officiele spreektaal Turks. In Alanya kunnen de meeste turken een goed woordje Engels spreken. Je vind in Alanya ook veel Turken die een woordje Nederlands kunnen spreken.

Reisdocumenten

Voor een vakantie naar Cuba dien je in het bezit te zijn van een geldig reisdocument in de vorm van een ID kaart of paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is. Turkije behoort nog niet tot de Europese Unie, hierdoor moet elke toerist een visum kopen.Dit visum kan op de luchthavens gekocht worden en kost vijftien euro. Dit visum is vervolgens drie maand geldig.

Valuta

De nationale munteenheid in Turkije is de Turkse lira. In Alanya kun je bijna overal ook betalen met de euro. Om goedkoper uit te zijn doe je er goed aan om te betalen in lira.

Betaalautomaten

In Alanya bevinden zich in en nabij het centrum een aantal betaalautomaten. Bij deze betaalautomaten heb je de keuze om geld te pinnen in euro’s of in lira’s. Let er wel goed op dat je eerst van te voren bekijkt of je bankpas geschikt is om in Turkije geld te pinnen. Regelmatig komt het voor dat toeristen geen geld kunnen opnemen met een Nederlandse bankpas.

Electriciteit

Alanya heeft een 220 volts electriciteitsvoorziening. Je hebt dus geen extra stekkers nodig om bijvoorbeeld je mobiele telefoon op te laden. De electriciteit valt echter met enige regelmaat uit, neem daarom altijd een zaklamp mee.

Drinkwater

Water uit de kraan is in Alanya niet drinkbaar. De kwaliteit van dit water is niet slecht maar zorgt bij veel Nederlanders voor darmproblemen. Voor minder dan veertig eurocent kun je al flessen bronwater kopen in de locale supermarkt.

Vaccinaties

Vaccinaties voor een vakantie naar Alanya zijn niet verplicht. Door de GGD wordt aangeraden om voor vertrek inentigingen tegen hepatites B en DTP te ondergaan.

Vluchttijd

De vluchttijd van Amsterdam naar Alanya bedraagt ongeveer 4 uur. De terugvlucht is een half uur korter met een duur van 3,5 uur.

Fooien

In Alanya is het gebruikelijk om fooi te geven. Gemiddeld wordt er in Alanya ongeveer tien procent fooi gegeven.

Post

In Alanya vind je op veel plekken kleine postkantoortjes waar je voor weinig geld een vakantiekaart kunt versturen. Gemiddeld duurt het ongeveer een week voordat een brief of kaart in Nederland aankomt. De verzendkosten bedragen vijftig eurocent per briefkaart.

Internet

In Alanya vind je op veel plaatsen de mogelijkheid om te internetten. Veel discotheken en kroegen hebben internet computers waar je gratis kunt internetten. Houdt er wel rekening mee dat het internet netwerk in Alanya erg traag en niet altijd beschikbaar is.

Prijsniveau

In de discotheken en barretjes liggen de prijzen voor alcoholische dranken over het algemeen hoger dan in Nederland. De prijzen van het eten liggen in Alanya een stuk lager dan in Nederland. Levensmiddelen kosten in de supermarkt een stuk minder dan in Nederland.